Ionizatoare de apa

Ionizatoare de apa

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
  • Home
  • Shop
  • Ionizatoare de apa
    • Biontech BTM 101S
    • Chanson Miracle MAX ROYALE
    • Despre apa alcalină
    • Video
  • Trambulina Bellicon
    • De ce trambulina Bellicon
    • Trambulina Bellicon – Beneficii
    • Dimensiuni corzi
    • Cum să exersezi
    • Prețuri trambulina Bellicon
  • Blog
  • Contact
You are here: Home » Ionizatoare de apa » Despre apa alcalină

Despre apa alcalină


Cum se produce apa alcalină ionizată

apa alcalinaPrin ionizare o moleculă de apă disociază într-un ion hidroxil (OH-) care este alcalin, adică încărcat negativ și un ion hidrogen care este acidic și încărcat pozitiv.
Moleculele de apă sunt diferite deoarece provin din surse de apă diferite.
Apa alcalină Chanson are grupuri foarte mici de molecule denumite clusteri. Mărimea unei molecule de apă tip cluster se măsoară în Hz. Cu cât apa are mai puțini Hz, cu atât mai ușor este pentru corp să o absoarbă! De aceea este bună pentru metabolismul nostru. Asta înseamnă o apă bună.
Microclusterii sunt grupuri mici de molecule de apă ionizată. În mod obișnuit apa conține grupuri de câte 12-16 molecule, chiar și mai multe. Dimensiunile clusterilor sunt măsurate prin rezonanță magnetică nucleară (RMN). Comparativ cu apa obișnuită, clusterii de apă ionizată sunt grupuri de câte 6 molecule, deci reduși la jumătate. Aceasta este explicația de ce apa ionizată este mult mai eficientă decât apa obișnuită. Apa ionizată are o formă hexagonală și nu neregulată precum apa obișnuită.
Microclusterii explică de ce apa ionizată este mult mai bună, are o tensiune superficială mai scăzută și poate penetra mult mai eficient țesuturile deshidratate ale corpului nostru.

De ce trebuie să bem apă cu molecule mici

apa alcalina si ionizata

apa alcalină și ionizată

Marea majoritate a celulelor noastre trec prin procesul de metabolism și devin la un moment dat celule îmbătrânite și apoi moarte, adică produse reziduale. Toate tipurile de metabolism produc deșeuri acide, dar corpurile noastre pot să le elimine prin urină, scaun, perspirație. Aceste produse reziduale, acide  se pot transforma în substanțe solide precum colesterol, acizi grași, pietre la rinichi, etc. În timp toate acestea se acumulează în organism în diferite zone. Această acumulare de acizi în corpurile noastre accelerează procesul de îmbătrânire și de apariție a bolilor cronice. Stilul nostru de viață, lipsit de relaxare și somn, stresant, cu o alimentație incorectă, tutun, alcool, etc.., 50% din toxinele rezultate vor fi eliminate din organism pe căile fiziologice, dar restul vor rămâne în corp creând premizele pentru apariția bolilor. Cu cât suntem mai acizi, cu atât vom fi mai predispuși la boli și mai repede vom îmbătrâni. Consumul constant de apă alcalină ionizată ajută corpul în procesul de eliminare a toxinelor acide. Astfel, reducerea toxinelor acide din organism poate încetini procesul de îmbătrânire , chiar să  îl inverseze. Apa alcalină ionizată nu este un medicament care să trateze sau să vindece vreo boală, dar consumată regulat  reduce cantitatea de substanțe acide reziduale, contribuind la menținerea unei bune stări de sănătate.

Ionii încărcați pozitiv sunt atrași de electrodul negativ pentru a crea apa redusă, apă care concentrează mineralele alcaline precum calciul, magneziul și potasiul din sursa de apă. Această apă curată, sănătoasă, alcalină, ionizată și cu microclusteri este ideală pentru consum zilnic și pentru gătit. Apa alcalină va ieși pe tubul flexibil de sus.

cum este ionizata apaIonii încărcați negativ sunt atrași de electrodul pozitiv pentru a crea apă oxidată, apă care concentrează mineralele acide precum nitrați, sulfuri, cloruri și fluoruri din sursa de apă. Această apă ionizată acidă are de asemenea multiple utilizări externe.Apa acidă este deversată în chiuvetă atunci când nu ne trebuie.

În primul rând, filtrul ionizatorului (model PJ-6000) elimină contaminanții periculoși din apă precum clorul, trihalometanii, fenolii, sedimentul, mirosul și substanțele organice.

În al doilea pas, apa filtrată intră în camera de electroliză. Chanson utilizează plăci(electrozi) de titaniu acoperite cu platină. Un mic curent electric trece prin plăcile ionizatorului și desparte molecula de apă (H2O) în 2 ioni, ionul hidroxil încărcat negativ și ionul hidrogen, încărcat pozitiv.

Acum apa este împărțită în două coloane – apă alcalină bogată în ioni OH- și apă acidă bogată în ioni H+.

Noi consumăm apa alcalină care este puternic antioxidantă și folosim apa acidă extern, pentru piele, răni, plante și dezinfecție. În timpul acestui proces, mineralele sănătoase, benefice din apă sunt preluate de apa alcalină, iar mineralele nesănătoase precum fluorurile ajung în apa acidă. Electrodul negativ (alcalin) produce cantitați mari de electroni (e-) care vor ajunge în apa de băut, în timp ce electrodul pozitiv (acidic) produce de asemenea electroni dar aceștia sunt atrași de electrodul pozitiv.  Din această cauză, apa acidă nu conține electroni însă cea alcalină, da.

Electronii sunt responsabili de valoarea potențialului de oxido-reducere sau ORP. Mai mulți electroni înseamnă o valoare a ORP mai negativă a apei alcaline ionizate.

Radicalii liberi

radicali liberiOrganismul uman este alcătuit din diferite tipuri de celule. Celulele sunt alcătuite din multe și diferite tipuri de molecule. Moleculele sunt alcătuite din unul sau mai mulți atomi care reprezintă unul sau mai multe elemente legate prin legături chimice. Atomii au nucleu, neutroni, protoni și electroni. Numărul de protoni (particule încărcate pozitiv) din nucleul unui atom determină numărul de electroni (particule încărcate negativ) din jurul atomului. Electronii sunt implicați în reacțiile chimice și sunt substanța care leagă atomii între ei. În mod natural, corpul nostru va produce radicali liberi. Acești radicali liberi apar din reacțiile chimice complicate, metabolism și reziduurile celulare din corpurile noastre.

Într-o situație normală, corpul nostru automat formează radicali liberi. Acesta este motivul pentru care este nevoie de oxigen în menținerea vieții de zi cu zi, ajungându-se la final la îmbătrânire și moarte. Dar un stil de viață modern, stresant și dezechilibrat va duce la exces de radicali liberi. Acești radicali liberi nepereche mereu fură alți electroni pentru a deveni stabili. În mediul exterior, acesta este un proces normal, dar în organism, acest proces poate duce la deteriorare, îmbătrânire rapidă, leziuni tisulare, tipuri de cancer și multe alte probleme de sănătate.

Antioxidanți…

antioxidantUn antioxidant este o moleculă capabilă să inhibe oxidarea altor molecule. Oxidarea este o reacție chimică care transferă electroni de la o substanță la un agent de oxidare. Reacțiile de oxidare pot produce radicali liberi. La rândul lor, acești radicali liberi pot declanșa reacții în lanț care să distrugă celulele. Antioxidanții opresc aceste reacții în lanț prin eliminarea radicalilor liberi și inhibă alte reacții de oxidare. Antioxidanții fac acest lucru prin faptul că se oxidează ei înșiși, de aceea antioxidanții sunt adesea agenți de reducere gen tioli, acid ascorbic (vitamina C) sau polifenoli.

Deși reacțile de oxidare sunt cruciale pentru viață, pot fi și dăunătoare. Prin urmare, plantele și animalele dețin sisteme complexe de mai multe tipuri de oxidanți gen glutation, vitamina C, vitamina E precum și enzime cum ar fi catalaza, superoxid dismutaza și diferite peroxidaze. Un nivel scăzut de antioxidanți sau inhibarea enzimelor antioxidante poate cauza stres oxidativ care poate deteriora sau distruge celulele.

apa alcalina ionizataDin moment ce stresul oxidativ poate fi o parte importantă a multor boli umane, se înțelege de ce utilizarea antioxidanților în farmacologie este intens studiată, mai ales ca tratamente pentru accidentele vasculare cerebrale și bolile neurodegenerative. Cu toate acestea, nu se știe dacă stresul oxidativ este cauza sau consecința bolii.
Antioxidanții sunt  folosiți pe scară largă ca ingrediente în suplimentele alimentare, cu scopul menținerii unei stări ideale de sănătate și în profilaxia bolilor precum cancer, afecțiuni coronariene și altele.

Utilizări

Pentru a reduce radicalii liberi, consumăm antioxidanți gen vitamina C, fructe, legume crude, deoarece scopul principal al unui antioxidant este de a neutraliza radicalii liberi. Reacțiile chimice ar putea fi complicat de înțeles, dar un lucru sigur și simplu e că avem nevoie de antioxidanți pentru a ne menține starea de sănătate. În mod natural, fructele proaspăt culese din pom au un ORP negativ. De asemenea , vitamina C are un ORP mult mai mare atunci când e sub formă de tabletă. Apa alcalină are de asemenea un ORP mai mare, pentru a reduce radicalii liberi, unele studii sugerând că apa alcalină redusă e utilă în  eliminarea radicalilor liberi la probele de laborator. Testele in vitro efectuate asupra limfocitelor au arătat că apa redusă poate preveni deteriorarea cauzată de hidrogen-peroxidaza asupra ADN-ului, ARN-ului și anumite proteine.

Apa acidă din electroliză a fost folosită în industria alimentară pentru igienizarea produselor alimentare; iar apa ionizată acidă cu un pH de 2.3 – 2.6 a fost folosită în soluții bactericide eficiente, pentru dezinfecția suprafețelor.

Ce înseamnă ORP

ORP( potențial de oxido-reducere) — Conexiunea noastră cu îmbătrânirea și bolile

ORP-ul măsoară capacitatea de oxidare și de reducere a unei substanțe. Se măsoară în milivolți (mv) și o valoare pozitivă înseamnă că lichidul respectiv este oxidant iar o valoare negativă – antioxidant sau reducător.

De ce trebuie să ne gândim la valoarea ORP-ului?

90% din apă e absorbită la nivelul rectului (unde ORP-ul este -250mv).
Potențialul de reducere al apei de la robinet este de +200 ~ +650mv.
ORP-ul unei ape îmbuteliate este de +200 ~ 400mv.

Prof. Dr. Guan Gang Chu Zu, de origine japoneză, în cartea sa ne vorbește despre flora intestinală, adică bacteriile din intestin. Domnia sa a ajuns la concluzia că ORP-ul la nivelul stomacului este de (+150mv), în ileon(-150 mv), cec(-200mv), rect(-250mv).

Din valorile ORP descrise mai sus, vedem că ORP-ul scade de la +150 mv la -250mv, fapt ce demonstrează că apa trece din stomac în rect, dar doar la nivelul unei porțiuni din rect poate fi complet absorbită. Scăderea ORP-ului e cauzată de complicatele reacții chimice ale bacteriilor intestinale. Aceste bacterii au nevoie de timp mai lung pentru a scădea nivelul ORP-ului și în final apa să poată fi absorbită bine în rect. Dacă bem apă cu potențial negativ, putem ajuta intestinele să absoarbă mai multă apă înainte de a ajunge în rect, chiar și la nivelul stomacului această apă cu potențial negativ poate fi bine absorbită. Astfel este stimulat sistemul digestiv să fie mai eficient inclusiv în absorbția apei necesare corpului.

Există 2 tipuri de bacterii în intestinele noastre:
1. Lactobacillus (bacterii alcalofile ) ajută sistemul digestiv și-i place să trăiască într-un mediu alcalin (-250mv).
2. Rotten bacterium (acidophilus sau bacterii acidofile) ajută la descompunerea proteinelor și-i place mediul acid (+400mv).

Atunci când consumăm prea multe deserturi, carne, proteinele nedigerate complet produc o fermentație neobișnuită la nivelul intestinelor, din care rezultă materiale acide care vor alcătui un mediu puternic acid. Aceste substanțe acide numite toxine, le place să adere la suprafața celulelor intestinale, adică să se lipească. Acumularea lor pe termen lung duce la scăderea oxigenării sângelui nostru și la creșterea acidității mediului intern. Un sânge acid circulă în tot organismul și astfel se ajunge la apariția diferitelor boli cronice. Doar consumul de apă cu potențial negativ sau de alimente bogate în antioxidanți poate ajuta la dezvoltarea acestor bacterii benefice și la alcalinizarea sângelui nostru.

Scala pH

Reacție chimică:

pH=1/log[H+] =-Iog[H+]

Un pH de 6 este de 10 ori mai acid decât un pH de 7, iar un pH de 5 este de 100 de ori mai acid decât un pH de 7.

Pe scala pH care pleacă de la valoarea 0 – acid pur și ajunge la valoarea 14 – alcalin pur, o soluție este neutră dacă are pH = 7. La pH =7, apa are concentrații egale de ioni OH- și H+. Substanțele cu un pH mai mic de 7 sunt acide, deoarece au o concentrație mai crescută de ioni de H+ decât ioni OH-. Substanțele cu un pH mai mare de 7 au o concentrație mai crescută de ioni OH- decât ioni H+. Scala pH este logaritmică, astfel încât o schimbare de doar o unitate a valorii pH-ului înseamnă o modificare de 10 ori a concentrației ionilor de hidrogen.

Apa neutră are un pH în jur de 7; un acid sau o bază dizolvate în apă va duce ori la scăderea, ori la creșterea valorii de 7. O soluție de acid puternic precum e acidul clorhidric are un pH de 0. O soluție bazică, alcalină precum hidroxidul de sodiu are un pH de 14. Măsurate, valorile pH-ului se vor încadra în intervalul 0 – 14.

tabel pHSimptomele generale ale acidozei apar din cauza scăderii pH-ului organismului.

PH-ul diferitelor tipuri celulare, lichide, organe sau părți de organe sunt de obicei valori bine stabilite prin procesul numit homeostazie acido-bazică.

PH-ul sângelui este în mod normal ușor bazic, cu o valoare de 7.365 – 7.4. Această valoare este adesea menționată ca valoare fiziologică în biologie și medicină.
Placa dentară poate crea un mediu local acidic care poate duce la apariția cariilor prin demineralizare.
Enzimele și alte proteine au un interval optim de pH și se pot inactiva sau denatura în afara acestui interval.
Cea mai comună tulburare în homeostazia acido-bazică este acidoza, ceea ce înseamnă un exces de acid în organism, în general reprezentat de scăderea valorii pH-ului sub 7.35.

scala ph O alimentație dezechilibrată sau un stres mare vor modifica pH-ul corpului nostru.

Majoritatea materiei vii din corp (exclus nucleele celulelor) are un pH în jur de 6.8. Plasma sângelui și alte fluide au un pH de 7.2 – 7.45. Un sânge cu un pH de 6.9 poate duce la comă și moarte. Saliva pacienților bolnavi de cancer are un pH de  aproximativ 4.5~5.7 Din acest motiv toate sistemele organismului sunt secundare ca importanță, după sistemul de echilibrare al pH-ului.

Din cauza unor obiceiuri alimentare proaste și a stresului, corpul va încetini digestia, va modifica temperatura, va scoate calciul din oase sau va supune pancreasul la un efort suplimentar pentru a menține corect  echilibrul acido-bazic.

În același timp corpurile noastre au un mecanism special de a echilibra pH-ul, prin sistemul de substanțe tampon.

Ce este un sistem tampon și care e funcția lui?

Leagă ioni și elimină ioni pentru a stabiliza pH-ul corpului, este o funcție foarte importantă deoarece un dezechilibru va determina o perturbare a metabolismului și ulterior apariția diferitelor boli.

Din descrierea de mai sus, ne dăm seama cât de importante sunt pentru sănătatea noastră consumul de apă alcalină în cantități suficiente plus consumul de alimente alcaline zilnic. Dacă continuăm cu alimentația proastă, cu lipsa de somn, cu obiceiuri de viață nocive , boala și îmbătrânirea prematură nu sunt departe de noi.

Metatron România

Articole noi

  • Ce am invatat de la coreeni
  • Apa alcalina si hidrogenul molecular
  • De ce recomandă medicii apa
  • De ce am ales un ionizator Chanson Miracle MAX
  • Apa alcalină pentru copii și animale

Categorii

  • Alcalinizare (5)
  • Apa (30)
  • Mindset (3)
  • Trambulina (6)

Recomandăm cu încredere:

  • Suntalcalin.ro
  • Metatron România
  • Liviu Păsat
  • Lorand Soares Szasz
  • Ligia Pop

Ionizatoare de apa

Metatron România

Blog

  • Ce am invatat de la coreeni
  • Apa alcalina si hidrogenul molecular
  • De ce recomandă medicii apa
  • De ce am ales un ionizator Chanson Miracle MAX
  • Apa alcalină pentru copii și animale

Copyright © 2023 Quantum Life · Log in