Stresul fizic sau mental creează aciditate în organismul nostru. Un ulcer este un bun exemplu pentru asta. Sub tensiune, noi avem tendința să ardem mai mulți nutrienți într-o perioadă de timp scurtă, producând astfel mult mai multe toxine decât poate corpul să elimine. Din acest motiv, stresul grăbește procesul de îmbătrânire. Exercițiile intense sunt o formă de stres fizic în timpul cărora se produc mai multe reziduuri și în mod normal acestea trebuie urmate de o perioadă de odihnă și relaxare. Exercițiile făcute corect și urmate de o perioadă de refacere vor permite corpului să elimine toxinele rezultate și chiar cele depozitate, mult mai ușor atunci când se asociază cu un consum adecvat de apă alcalină.
Exercițiile fizice cresc temperatura corpului și determină o dilatație a tuturor vaselor capilare din corp. Ulterior, temperatura mai mare a sângelui va ajuta la dizolvarea depozitelor vechi de toxine acumulate în timp de corp și care se ascund profund la nivelul capilarelor înfundate și a țesuturilor neirigate corespunzător. Unii dintre noi pot experimenta ușoare stări de amețeală. Prea multe exerciții fizice fără o perioadă de refacere duc la acumularea de acid lactic în organism, acid care este rezultatul arderilor incomplete ale nutrienților în lipsa oxigenului (exerciții anaerobice).
Stresul mental poate fi mult mai devastator decât cel fizic, deoarece nu există perioadă de refacere, de odihnă. Un stres mental prelungit, cronic poate acidifia puternic o persoană. Este vorba despre un ciclu vicios. Stresul mental creează tot mai mult acizi și acești acizi te fac să te simți mult mai obosit, mai trist, mai depresiv. Medicii japonezi sunt convinși că un consum de apă alcalină ionizată poate schimba starea de dispoziție, dintr-una depresivă, într-una mult mai luminoasă și mai calmă. Dacă e așa sau nu, ce putem face? Putem să începem să consumăm mai multă apă, în special o apă cu un pH alcalin și îmbogățită cu oxigen, ca de exemplu apa Chanson.
Leave a Reply