Cum și de ce îmbătrânim?
Studiile medicale au descoperit că odată ce îmbătrânim, pierdem și bicarbonatul din sânge. Bicarbonatul este ceea ce ne menține alcalinitatea sângelui. Noi, oamenii, suntem creați alcalini, dar funcțiile noastre sunt acide. Cu trecerea anilor, pierdem apă și săruri alcaline, adică ne deshidratăm încet dar sigur și devenim tot mai acizi.
În 1996, dr. Lynda Frassetto de la Universitatea din San Francisco, California, a publicat o lucrare prin care explica și demonstra grafic cum nivelele de bicarbonat din sângele uman diferă la vârste diferite.
Nivelul mediu de bicarbonat e constant până la vârsta de 45 ani, după care începe semnificativ să scadă. Aceasta e vârsta medie când încep să apară primele semne și simptome de diabet, artrită, hipertensiune arterială, osteoporoză, cancer, etc.
Îmbătrânirea fizică se întâmplă atunci când nivelul de bicarbonat din sânge începe să scadă. Odată ce aceste valori încep să scadă, corpul nostru devine din ce în ce mai puțin capabil să neutralizeze aciditatea. Excesul de acid care nu mai poate fi neutralizat se depune și se acumulează în organism sub formă de acizi grași, acid uric, colesterol, pietre la rinichi, pietre la vezica biliară, etc. Dacă sângele ar putea fi alimentat regulat cu bicarbonat, la fel cum precum se reîncarcă o baterie, procesul de îmbătrânire ar putea fi oprit și beneficiile ar fi numeroase. Aceasta este una din noile teorii anti-aging.
Pentru a încetini procesul de îmbătrânire ar trebui să avem o alimentație cât mai alcalină, bogată în legume și fructe crude, ar trebui să facem exerciții fizice constant, ar trebui să reducem nivelul de stres care inevitabil sub o formă sau alta e prezent în viața oricui, ar trebui să ne odihnim și să ne relaxăm mai mult. Pe lângă toate aceste „ar trebui” care poate sunt mai dificil de aplicat imediat, vă recomand ca primă opțiune cu efecte rapide și excelente hidratarea constantă, abundentă, cu apă pură, naturală, puternic alcalină și încărcată cu energie, adică ionizată.
Acesta este primul pas pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pentru a fi mai activi, creativi și fericiți.
Leave a Reply