Apa alcalină ionizată și gătitul
Apa alcalină ionizată este bună pentru gătit, pentru a face ceai, cafea sau orice altă băutură. Poți experimenta un efect mai intens de la băuturile care conțin cofeină din cauza ratei de absorbție mai mare a apei ionizate Chanson. Pentru prepararea cafelei și a ceaiului, pentru supe, orez, paste, fasole și alte mâncăruri este indicat nivelul alcalin # 3 (pH 9.5) care este destul de puternic. Dacă este posibil, folosește o tigaie de gătit cu un strat antiaderent, astfel încât apa să nu fie în contact direct cu metalul, pentru a nu-și pierde prea repede sarcina negativă. În aceste condiții, sarcina negativă se menține mai bine și pe perioada procesului de încălzire.
Pentru sucurile de fructe concentrate ar trebui să folosești apă alcalină. Aceasta va reduce din aciditate. Orice apă folosită la gătit va ajunge în corpul tău și de aceea ar trebui să fie apă alcalină ionizată.
De exemplu, apa alcalină folosită la gătitul orezului va neutraliza fosforul cu calciu înainte ca orezul să fie consumat. Astfel, cantitatea de acid fosforic din corpul tău care rezultă în urma metabolizării orezului gătit va fi mai scăzută datorită utilizării apei alcaline. În plus orezul tău va fi mai gustos!
Fierberea apei alcaline va avea ca rezultat scăderea valorii pH-ului său deoarece dioxidul de carbon din aer se va amesteca în apă rapid, sub influența căldurii. Chiar și așa, fierberea apei alcaline nu elimină mineralele alcaline. Acestea rămân în apă sub formă de carbonați. Beneficiul apei alcaline este de neutralizare a acizilor din corp. Chiar și în cazul fierberii apei alcaline, beneficiul de neutralizare a acizilor din organism rămâne prezent deoarece din punct de vedere chimic, acidul carbonic volatil este redus la apă prin eliminarea dioxidului de carbon prin procesul de respirație.
Consumul de apă alcalină ionizată te ajută și la evitarea stărilor de mahmureală. Mixul de whisky sau alte băuturi alcoolice și apă alcalină ionizată are un gust mai bun, e mai ușor băubil iar japonezii susțin că nu vei fi mahmur de la băuturi alcoolice amestecate cu apă alcalină ionizată.
Consumați zilnic apă alcalină ionizată minim 2 litri și folosiți-o cu încredere și la gătit! Este minunată!
Leave a Reply